Izrael letiltja az alultáplált modelleket a reklámokban

Több ország is lépéseket tett már az ügyben, hogy a magazinokban ne jelenhessenek meg “agyonphotoshoppolt” képek a nőkről, mivel ez károsan befolyásolja a fiatalok szépségideálját. Izrael még tovább ment ez ügyben: letiltja a túl vékony lányokat.

A legújabb izraeli törvény szerint a reklámfotókon nem jelenhetnek meg alultáplált modellek, sőt az olyan reklámfotókat is letiltják, melyeken a modellt szoftveres manipulálással vékonyították. Mindezt úgy kívánják ellenőrizni, hogy minden olyan reklámfotózáson, amelyen a kész fotókat belföldön használják fel, a modellnek érvényes orvosi igazolást kell magával vinnie és bemutatnia, mely igazolja, hogy nem alultáplált az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által támasztott követelmények szerint. Ami viszont kimondja, hogy a 18.5 alatti testtömeg index alultápláltságra utal. Ez azt jelenti, hogy egy kb. 176 cm-es nőnek, legalább 54 kg-nak kell lennie.

Ti mit gondoltok erről?

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot