A Facebooké az Instagram

Mark Zuckerberg egy posztban jelentette be ma, hogy a Facebook felvásárolja az Instagramot úgy, ahogy van. A Forbes szerint 1 milliárd dollárért felhasználókkal és fejlesztőkkel együtt, KP-ban.

Zuckerberg azt nyilatkozta, hogy ez az első eset, hogy a Facebook felvásárol egy olyan céget vagy terméket, aminek ennyi felhasználója van (értsd többtízmilló). Elmondása szerint nem, vagy csak minimálisan akarnak hozzányúlni az Instagram szolgáltatásaihoz, hiszen az ügy közös: mind a Facebook, mind pedig az Instagram lényege az, hogy a felhasználók gyorsan és könnyen oszthassanak meg fotókat az ismerőseikkel, barátaikkal. A fejlesztői csapat is marad a cégnél.

Épp időben tették meg ezt a lépést, ugyanis az Instagram már kijött Androidra is, ami azt jelenti, hogy a 30 millió iOS felhasználó mellé most még több millió Android felhasználó fog csatlakozni a szolgáltatáshoz.

Az 1 milliárd dollár egyelőre még nem hivatalos infó, de a Forbes Magazin úgy tudja, ez a vételár, és ez nem is okoz gondot a Facebooknak, ugyanis készpénzvagyonuk jelenleg 4 milliárd zöldhasú.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot