Videószerda: Gyönyörű time-lapse egy elmegyógyról

E heti termésünk inspiráció és bts egyben. A District 7 Media nevű csapat HDR Time-lapse videót készített egy elhagyatott elmegyógyintézetről. 7 hónap, 35.000 képkocka, tökéletes kompozíciók, lélegzetelállító végeredmény.

A stáb elmondása szerint számos kalandba csöppentek a fotózás 7 hónapja alatt. Bujkáltak securitys járőrkocsik elől, összefutottak drogosokkal és egyéb kísérteties figurákkal. Nem gyengeidegzetűeknek való hely. Mindent azbeszt borított, amit a lépteikkel felvertek a helyiségekben, így néha nehéz volt fotózni a szálló por miatt. Ahogy nézem ezt azért sikerült az előnyükre fordítani: az ellenfényben csillogó por jó hangulatot ad a snitteknek. A szerzők kihangsúlyozták, hogy videót mint technikát egyszer sem használtak, a film csak önálló fényképekből áll össze (közel 35000 db két db 5D Mark II-vel)

Először a kész mű (Asylum), majd egy BTS (kulisszák mögötti) videó következik:

Asylum from Drew Geraci on Vimeo.

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Ha fényképezni megyek, akkor a romos-helyeken érzem magam a legjobban.
    Köszönöm ezt a videót, még nem találkoztam vele.