Videószerda: Épületfotó mesteri módon – Hotel Intercontinental Miami

A mai videóban Mike Butler mutatja be, hogyan fotózta le Miamiban az Intercontinental szállodát kívülről, úgy hogy be is világította azt. Érdekes…

Mike nagy teljesítményű reflektorokat (összesen 8000W), CB rádióval ellátott asszisztenst, 24mm-es tilt-shift objektívet 1,4x telekonverterrel, kékórát és 10 órányi Photoshop munkát használt a végeredményhez. Szépen ki sikerült emelni a hotelt a többi épület közül.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Laszlo Sala

    Az ötlet jó, a vége kicsit CGI-szagú

  • Ádám

    Sziasztok,

    Egy olyan kérdésem lenne hozzáértőbbektől, hogyha mondjuk én lefotózok egy épületet, amin egyértelműen felismerhető, hogy melyikről van szó. Mint például a videóban szereplő Intercontinental. Akkor azt használhatom-e honlaphoz borító képnek mint a saját munkám, vagy kell hozzá engedély az épület tulajdonosától?
    Például lefotózom én is a fent említett I.con-t. S van egy autószerelő cégem, és szeretném nyitó képnek betenni a honlapra. Akkor azt minden további nélkül megtehetem?

    Előre is köszi,
    Ádám

    • Ha közterületről fotóztad az épületet és nincsenek rajta emberek, akkor igen. De ha a szálloda parkjából fotózol, ami a szálloda magánterülete, akkor ott hivatalosan nem is fotózhatnál a tulajdonos engedélye nélkül. Nyilván ezt nem nézik szigorúan. Viszont ha ember van a képen, pláne ha felismerhető, akkor az ő lefotózása és neten publikálása a beleegyezése nélkül már necces.

      • Ádám

        Kiváló, nagyon köszönöm a segítséget! :)