A legjobb képválogatások a VOLT fesztiválról

Három nagy kedvencem van a fotóriporterek közt: Stiller Ákos a HVG-től, Kálló Péter a Metropoltól és Balogh Zoli cimborám, aki szabadúszó. E három emberből kettő járt az idei VOLT fesztiválon, ahonnan igen jó anyaggal tértek haza.

Alább Kálló Peti és Balogh Zoli fotóinak linkjét találjátok. Stiller Ákos egy horvátországi fesztiválon volt az elmúlt időszakban, de azt az anyagot nem éreztem annyira erősnek, mint ezt a két VOLT fesztiválost, meg aztán máshol is készült, így nem vettem bele a cikkbe.

Főleg technika-fetisisztáknak és pixel-peepereknek mondom, hogy Balogh Zoli képeit úgy nézzétek, hogy a srác egy Konica-Minolta Dynax 7D géppel dolgozik, ami akárhogy is szépítjük, egy 2004-ben bemutatott, 6 megapixeles masina! És mégis lehet vele lélegzetelállító képeket készíteni, ebből is látszik, hogy aki tehetséges, annak bármilyen gépet adnak a kezébe, jó képeket fog gyártani. Mitöbb, idén Zolit kérte fel a Sziget Szervezőiroda, hogy a fesztiváljaik egyik hivatalos fotósa legyen. (Javítás: “mezei” partyfotósokkal való éveken át tartó nyűglődés után a Sziget idén Kálló Petit kérte fel, hogy a fotósok koordinátora legyen a fesztiválokon. Zoli többek közt az ő csapatába tartozik. Köszönöm Petinek a kiegészítést! Időközben Zoli is tájékoztatott, hogy egy Sony a700-zal fotózott a fesztiválon, de a weboldalán lévő többi kép se különb, azok mind a régi 7D-vel készültek, érdemes megnézni.) Azt hiszem az eddigi képeikkel már sikerült meghálálni a lehetőséget a srácoknak. Gondolom lesz majd Best of válogatás a Soundról és a Szigetről is, mindenképpen szólni fogok róla itt a blogon.

Jöjjenek hát a linkek.

Kálló Péter képeit a VOLT fesztiválról saját honlapján találjátok, klikk a fotójára:

Balogh Zoli Best of képeit a VOLT-ról Facebook oldalán lehet csak elérni, klikk a fotójára:

Ha esetleg nem jelenik meg Zoli galériája, mert nem vagy regisztrálva a Facebookon, akkor az összes VOLT-on készült fotóit megtaláljátok itt a Sziget.hu weboldalán, annyi csak, hogy az nem Best Of válogatás.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot