Beárazták és piacra dobják a Sigma új 180/2.8 OS makróját

Januárban jelentette be a Sigma, hogy dolgoznak a világ első stabilizált, 180mm-es, f/2.8-as fényerejű, 1:1-es leképzésű makro objektívén. Többet akkor nem árultak el róla.

Most viszont kitálaltak. A sajtóközlemény alapján július 27-én dobják piacra a Sigma APO Macro 180mm f/2.8 EX DG OS HSM obit, mely az elődjét, a Sigma 180mm f/3.5 EX DG Macro-t váltja majd. Az új, ígéretesnek tűnő makroobjektív nagy fényerővel, stabilizátorral, apokromatikus lencsével, és csendes és gyors, ultrahangos, full-time-manual fókuszmotorral, valamint a Sigma super multi-layer frontlencse bevonatával rendelkezik majd, utóbbi csökkenti a becsillanás, és a kontrasztvesztés esélyét. Az új Sigma makró teleobi ára az USA-ban 1.699 dollár lesz, ez az európai árakat tekintve itthon kb 470ezer forint körül várható. A legnagyobb amerikai kereskedőknél már előrendelhető a cucc…

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot