Fotósok, retusőrök álma: itt az új Wacom touch-screen tábla

A digitalizáló táblák legnépszerűbb márkája, a Wacom bemutatta legújabb fejlesztését, a Cintiq 24HD Touch-ot. Fokozott nyáltermelésre felkészülni!

A Wacom csúcskategjóriája eddig is a Cintiq 24HD nevű tábla volt. Igen ez már az a kategória, amikor nem egy sima táblán kell “vakon” rajzolgatni, hanem a digit-tábla monitor is egyben, tehát úgy tudunk dolgozni, mintha egy papírképre festegetnénk. Mindezt 24 collos, 1920×1200 pixeles méretben és felbontásban. Az új kütyü, a “régi” Cintiq 24HD továbbfejlesztett változata, “Touch” fantázianevéből nem nehéz következtetni, hogy érintőképes IPS kijelzőt kapott, mely az AdobeRGB színtér 97%-át képes megjeleníteni. Nem ragozom tovább, az alábbi videó magáért beszél. Ja, 3700 dollár lesz a tengerentúlon augusztustól, akinek erre nem futja, 2000 dollárért kidobják ennek a 22″-os, touch-screen nélküli változatát 22HD néven. :)

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Bboti86

    1920×12000 az egész komoly felbontás ;)