Júli 23. – Canon MILC

A Canon már meghívókat küldött ki egy július 23-i sajtóeseményre. Erre a napra pletykálták korábban a Canon tükörnélküli, cserélhető objektíves rendszerkompakt bejelentését.

Felkerült a netre egy csehországi Canon meghívó, ami Július 23-i bejelentéssel kapcsolatos sajtótájékoztatóra invitál. A korábbi pletykák arról szóltak, hogy a Canon ezen a napon mutatja majd be az első MILC gépét.

Az előzetes infók szerint az új rendszerkompakt a jövendőbeli Canon MILC-ek közül egy belépőszintű modell lesz, a G1X 14 megapixeles, 4/3″-nél picit nagyobb szenzorát örökli majd Update: a legfrissebb infók szerint 18 megapixeles APS-C szenzort kap, saját bajonett-típusa lesz és két objektívet kínálnak hozzá a kezdetekkor, egy alap kitobit, és egy telezoomot, de adapterrel kompatibilissé válik az EF obikkal is (az EF-S-ről egyelőre nincs infó). A pletyik szerint jó ISO teljesítménnyel bír majd, és átlagos videóképességekkel. Az illusztrációként belinkelt fotó ellenére azt suttogják, hogy nem retró stílusú kamera lesz, hanem a Nikon 1-hez hasonlóan modern külsőt kap az első Canon MILC.

Kíváncsian várjuk, már nem kell sokat aludni!

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot