Lesz-e sokmegapixeles Canon?

Bizton merem állítani, hogy lesz. De mikor és mennyiért?

A canonrumors.com ismét kapott pletykákat arról, hogy a Canon is szándékozik egy extranagy felbontású fényképezőgéppel kirukkolni. A szokásos “neve elhallgatását kérő forrás” szerint az Olimpián is jelen volt már tesztelésre az új gép több példánya, persze csak néhány kiválasztott fotós kezében. Külsőre az 1D vázat örökli majd, és állítólag a 40+ megapixel ellenére gyors gép lesz, 8 kép/sec körüli sorozattal, valamint olyan extrákkal és technológiával, amivel eddig egy fényképezőgépben sem találkozhattunk. A hírek szerint ezt a gépet a Canon valószínűleg még idén bejelenti, de csak jövőre kerül a boltokba. Ellentétben viszont a Nikon D800-zal, ez a gép nem közép-, vagy felső-középkategóriás váz lesz, hanem az 1D X-el karöltve viszik majd a zászlóshajó titulust.

Ez utóbbi tény viszont szomorú, mert sokan váltottak gyakorlatilag komplett rendszert a Nikon D800 miatt, mert az a gép nagyon jól sikerült, és olcsóbb valamint nagyobb felbontású, mint az 5D Mark III. Ha a Canon 40+ megapixeles gépe is bőven millió fölött lesz, sőt az 1D X-ből kiindulva közelebb a 2 millióhoz, akkor ez a váz nem fogja megállítani a Nikonra váltás tendenciát, bár még így is olcsóbb lesz, mint a legtöbb középformátumú masina. Persze így is sokan meg fogják venni, nem a magyar piacot kell alapul venni, de kétségtelen, hogy nem olyan széles rétegnek szánják majd, mint a Nikon a D800-at.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot