Új Fuji gyöngyszem a láthatáron

Sokak szívét megmelengette a Fuji cserélhető objektíves retro-kompaktja, az X-Pro1. A probléma csak akkor kezdődött, mikor kiderült az ára. Talán majd most…

A Fujifilm már korábban is közölte, hogy az X-Pro1 MILC gépük, csak a kezdet, úgy új termékvonal első képviselője. Keringtek már pletykák arról, hogy lesz drágább és lesz olcsóbb verzió is. A magukat jól értesültnek vélt Fuji híreket követők meg vannak róla győződve, hogy hamarosan érkezik az X-Pro2, ami drágább lesz, mint előde, ugyanakkor felleltek egy fotót egy bizonyos Fuji X-E1-ről, amit hamarosan a hírekben láthatunk, mint az X-széria új, “fapados” képviselője. Technikai adatokat egyelőre nem tudni, de az rögtön kiderül, hogy a gépen nincs optikai kereső, van viszont beépített vaku, amit az X-Pro1-ből kihagytak. A retro külsejű Fujifilm X-E1 fekete és ezüst színben lesz kapható, az APS-C méretű szenzor pedig természetesen marad, hiszen ez az X-széria szíve-lelke, amit az is igazol, hogy a géppel egyidejűleg egy új alapzoom fotója is kiszivárgott, amit Fujinon XF18-55mm f/2.8-4 R OIS-nek hívnak.

Már csak a fapados árra várunk, reméljük nem fogunk csalódni…

(Forrás: fujirumors.com)

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot