Full-frame kompakt gép – a Sony megtöri a jeget

Kiszivárogtak a fotók a Sony leendő, új kompakt gépéről, a Sony RX1-ről, mely egyenesen a Leicának megy neki: fullframe méretű szenzort és cserélhető objektíves rendszert pakolnak bele.

A sonyalpharumors.com oldal szivárogtatott ki három fotót az RX1-ről, ami az első cserélhető objektíves, tükör nélküli, fullframe kompakt gép a piacon (ha a horror árban kapható Leica M9-et nem számítjuk). Az információk szerint a szintén hamarosan megjelenő Sony Alpha SLT-A99-be is bekerülő, 24 megapixeles full-frame (24x36mm) érzékelőt kapja az RX1, az érzékenységet ISO 100-25.600 között állíthatjuk majd, 5fps sorozatot csikarhatunk ki a gépből, valamint 14-bites RAW formátumot. A váz magnézium ötvözet lesz, 3″-es LCD-vel, és csatolhatunk hozzá optikai és elektronikus keresőt is. A vakupapucs is érdekes, úgy tűnik a Sony tényleg szakítani fog a régi Minolta formátummal és áttér a többi gyártó által használatos ISO formátumra.

A képeken egy Carl-Zeiss Sonnar 35mm f/2.0 fixobjektívvel látható, mely szintén csinos kis darab. :)

A gép ára várhatóan 2800 dollár lesz (kb 630ezer Ft), ezzel tehát olcsóbb lesz, mint a konkurens Leica M9.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot