Aktuális fotópályázatok

Három fotópályázatra hívnám fel a T. Olvasók figyelmét, egy jópofa hazaira, és két nívós külföldire, értékes nyereményekkel. Nikon 24/7, 1X Photo Awards 2012 és Red Bull Illume.

Nikon 24/7 Fotópályázat

A Nikon Magyarország által a Facebookon közzétett fotópályázat fődíja egy Nikon D7000 DSLR fényképezőgép. A pályázat menete ötletes, folyamatos munkát és kitartást igényel, így csak a legelszántabbaknak van esélyük.

A kiírás a következő:

Október 4-én kezdetét veszi a Nikon 24/7 fotópályázat, ahol csak a legelszántabb fotósok nyerhetnek!

A VERSENY MENETE:

Az alkalmazásban 7 napon keresztül, 7 témát fogsz kapni, melyek mindegyikét 24 óra alatt kell teljesítened. Ha megvan egy témához a képed, fel kell töltened az alkalmazásba, még mielőtt lejárna az időd.

VERSENY IDŐTARTAMA:

A fotópályázat 3 hétig tart, vagyis háromszor van esélyed teljesíteni a napi feladatokat. Így, ha az első és második héten netán nem sikerül teljesíteni egy témát, a harmadik héten még mindig van esélyed a győzelemre.

VERSENY START IDŐPONTOK:

1.versenyhét: 2012.10.04.
2.versenyhét: 2012.10.13.
3.versenyhét: 2012.10.22.

EREDMÉNYHIRDETÉS: 2012.11.09.

A győztest nem lájkok fogják eldönteni, hanem egy szakmai zsűri: Imre Tamás (AFIAP fotóművész), Baricz Katalin (Balog Rudolf díjas fotóművész), Daróczi Csaba (AFIAP fotóművész). Ők fogják kiválasztani a versenyzők közül azt, akinek átlagban a legjobb képei születtek egy héten.

A versenyre a Nikon Magyarország Facebook oldalán tudtok jelentkezni, holnap már kezdődik a móka! Ha valami nem tiszta, a GyIK oldalon nézzetek körül.

1X Photo Awards 2012

A nívós 1x.com oldal is kihirdette idei Photo Awards pályázatát. Ezen az oldalon elég magas a színvonal, talán a világ legjobbjai találhatók meg az 1x galériában, úgyhogy kössétek fel a gatyát! Viszont a nyeremények sem piti összegek, a fődíjat vívő 5000 Eurot kap készpénzben, a második és harmadik helyezettek 1000, illetve 500 Eurot, a közönségdíjas fotóért 1000 Eurot lehet bezsebelni, továbbá minden nyertes és minden kiemelt fotó (Honorable Mention) tulajdonosa egy év Pro előfizetést kap az 1x.com-on 200 dollár értékben, továbbá egy példányt az 1x.com könyvkiadványaiból.

A pályázat részleteit és a jelentkezés lehetőségét az 1X Photo Awards 2012 weboldalon találjátok. Határidő: 2012. november 30.

Red Bull Illume Image Quest 2013

Az extrémsport fotókról híres Red Bull is közzétette nemzetközi fotópályázatát, Illume Image Quest néven. A megmérettetésen csak extrém- és kalandsport akciófotók, vagy ezt a témát érintő életképek, zsánerfotók vehetnek részt. A kvalifikált sportok pontos listáját a Red Bull Illume weboldalán tették közzé a szabályzatban, ugyanakkor kikötik, hogy a listában nem szereplő sportok fotóival is lehet nevezni, de a zsűrinek joga van azokat a fotókat figyelmen kívül hagyni. Az alkotásra ugyanakkor bőven van idő, a pályázat 2012. december 1-én nyit és 2013. április 30-án zár, és figyeljünk arra is, hogy a beküldött fotóknak 2010. február 28-nál frissebbnek kell lenniük, továbbá 10 megapixel a minimum képméret. A pontos szabályzat az Illume weboldalán érhető el.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot