Bemutatták a GoPro Hero 3 kamerát

A népszerű kis ütésálló-vízálló GoPro kamerának ma bemutatták a legújabb, Hero 3 nevű verzióját. Pontosabban verzióit.

Az új GoPro komoly fejlődést hozott, a gyártó elmondása szerint kisebb, könnyebb és gyorsabb, mint elődei. Háromféle verzióban lesz kapható hamarosan: White, Black és Silver. A különféle színek különféle tudást is takarnak.

GoPro Hero 3 White

A legolcsóbb verzió 200 dollár lesz. Full HD és 960p felbontásban 30 fps, HD felbontásban 60fps képfrissítéssel dolgozik. Mondhatnánk, hogy ez nem előrelépés, de a kamera jobb minőségű optikát (f/2.8 fényerő, kevésbé torzító 170 fokos ultranagylátószög) és gyorsabb processzort kapott elődéhez képest, továbbá beépített WiFi-t és opcionálisan megvásárolható távirányítót és ingyenes appot kapunk, mint extra szolgáltatás. A White verzió 5 megapixeles fotót tud rögzíteni 3 kép/mp sebességgel, és kapunk Time-Lapse funkciót is. A ház 60m-ig vízálló mindhárom típus esetében.

GoPro Hero 3 Silver

A közepes verzió 300 dollárba fog kerülni. Full HD esetén 30fps, 960p felbontásban 48fps, HD felbontásban 60fps a képfrissítés, 11 megapixeles fotót készít 10 kép/mp sebességgel, továbbá time-lapse funkciót, és szintén beépített WiFi-t kapunk, valamint opcionális távirányító és GoPro app kompatibilitást. Kapunk fehéregyensúly beállításokat és RAW fotó-formátumot is.

GoPro Hero 3 Black

A fekete verzió a csúcsragadozó. 400 dollárért olyan kivételes képességeket találunk benen, mint a Silver és White verzióknál kétszer élesebb objektív, 4K és 2K videó (12 és 30fps-sel), 1440p videó 48fps-sel, FullHD videó 60 fps mellett, és HD videó, 120 fps képfrissítéssel. Utóbbival már igazán gyönyörű lassított felvételeket lehet készíteni. A fotó képességei is meggyőzőek, 12 megapixeles képeket készít 30 kép/mp sebességgel, és time-lapse üzemmódot kérhetünk a többihez hasonló 0,5, 1, 2, 10, 30 és 60 másodperces intervallumú képkészítéssel. Itt is beépített WiFi-t találunk, továbbá az árban már benne foglaltatik a WiFi-s távirányító is, amit egyébként felerősíthetünk, felaggathatunk bárhová, úgymint autó kormánya, kabát zippzárja, kulcstartó stb. A készülék kompatibilis a GoPro Appal illetve kivételes teljesítményt nyújt rossz fényviszonyok között is.

GoPro App

GoPro App eddig is létezett, de a HD Hero 2 kamerához opcionális WiFi hátfalat kellett vásárolni, hogy használni tudjuk, a Hero 3-ban viszont beépített WiFi csatlakozást kapunk, így az ingyenesen letölthető GoPro App segítségével okostelefonunkkal, tabletünkkel tudjuk vezérleni a kameránkat és LiveView formájában tudjuk nyomon követni a képét anélkül, hogy ehhez külön tartozékot kellene vásárolnunk. A GoPro App egyelőre csak iOS-re érhető el, de hamarosan érkezik az Android verzió is.

Bónuszként íme a Hero 3 promóvideója. Szigorúan Fullscreen + FullHD felbontásban tessék nézni, szokás szerint lélegzetelállító felvételek!

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Lorant

    sziasztok!
    kérdésem az lenne, hogy a kamera mar micro sd-s lesz de meddig lesz bővíthető?
    megint csak 32gb -os lesz?

  • Mark

    A hivatalos spec szerint 64