Erdélyben meg tükörkép nincs az IKEA katalógusban

Ismét az IKEA-tól harsog a fotós sajtó, miután előkerült egy retusált reklámfotójuk. A What the Duck továbbvitte a sztorit.

Az eredeti “botrány” abból indult ki, hogy az IKEA az egyik reklámfotóján, ahol egy család békésen készülődik a lefekvéshez(?), kiretusálták a nőt a szaúdi katalógusban való megjelenéshez. Pontosabban nem csak ezen a fotón retusálták ki, hanem az összes képükről eltüntették a nőket. Más ország, más vallás, nem igazán értem, miért kell ezen kiakadni. Ha Mohamedet ábrázolják egy képen, kitör a dzsihád, ha Indiában a tehenet bántod, meglincselnek. Szaúd-Arábiában meg nem mutogatják a nőket pizsamában. Legyen az ő dolguk, az IKEA csak alkalmazkodik ehhez.

Jót röhögtem viszont a What the Duck képregénysorozat alkotóján, mikor a Facebookon közzétett egy képet, miszerint ő megtalálta az IKEA vámpírok földjén kiadott katalógusát, amiben nő van, de tükörkép nincs. :D Zseniális!

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Kicsi523

    vagy a szemeddel van baj, vagy a forditogeppel :)))

  • Sz Maura

    Ha nem ertitek a poent, ne adjatok le.
    Tukor van romaniaban. Tukorkepe nincs az asszonynak, mert vampirfajta.

    • Értjük mi azt, egyről beszélünk. A harmadik képen leretusálták a falra akasztott tükröt is, ha a vámpírnak nincs tükörképe, akkor tükre minek legyen? ;)

      • a képet megnézted? csak mert tükör van rajta, tükörkép nincs

  • Kedves Kommentelők, megkövetlek Benneteket, valóban van tükör a falon (elsőre csak sebtében néztem meg a fotót, másodjára meg mobiltelefonon, amin nem lehetett kivenni). Ezzel a kis malőrrel már keserédes lett a poén, a cikket mindenesetre kijavítottam, és szerencsére 35 másik ember a fotón nevetett és nem az általam elkövetett bakit kereste a sztoriban.

  • Készítettem Nektek egy saját verziót a családon belüli erőszak elleni tiltakozás zászlajára ;)