Emlékeztek még Csoboth Edinára? Remélem!

Tavaly tavasszal bejárta a hazai sajtót Edina, illetve a Punk City című képe amivel elhozta a Sony World Photography Awards pályázat Divatfotó fődíját. Jelentem a hölgy dolgozik és fejlődik tovább rendületlenül, és élete egyik legjobb anyagát hozta össze az elmúlt hetekben.

Bízom benne, hogy szívesen olvastok hazai tehetségekről. Talán inspirálóbbak, mint az elérhetetlen távolságban és magaslatokban lévő külföldi szupersztár fotósok, de legalábbis könnyebben elhitethetik velünk, hogy egyszer talán mi is lehetünk ilyen jók. Csoboth Edina is egy ilyen tehetség, de tudom, hogy mikor olvassa ezeket a sorokat, csak fogja a fejét, mert nem szereti hangoztatni a sikerét és a tehetségét. Egy végtelenül szerény lány, gyakorlatilag nem is értem, hogy miért pont a fényűző, sok esetben arcokkal teli divatszakma (de finom megfogalmazás) a vonzó számára. Mindegy, ő dolga. Dináról a Sony pályázat óta leginkább a szakmabeliek hallhattak, ugyanis folyamatosan dolgozik és alkot, és egyre jobb divatanyagokat rak le az asztalra. Nem volt ez másképp most sem, a legújabb “PSYcHospital” című sorozat Edina eddigi talán legjobb anyaga. Igazi profi munka, hibátlan, kreatív képek, merész koncepció, sztori, mondanivaló, és garantáltan érzelmeket vált ki az emberből.

Persze egy ilyen divatanyag csapatmunka, így ne feledkezzünk meg a stábról sem, akik ehhez hozzájárultak:

Fotó: Csoboth Edina / Modell: Barabás Henriett@Attractive / Fashion Editor: Frak Péter / Make-up Artist: Kunkuma Drucker / Hair Stylist: Vörös Anett@Microphone Hair / Fotóasszisztens: Jámbor Zsófi / Tipográfia: Liziczai Réka / Ruhák: Napsugar von Bittera, Nora Sarman, Vivienne Westwood, ASOS, Mellow Yellow, Aldo, Zara & Vintage darabok / Külön köszönet nekik: Balogh Zoltán, Balogh Botond, Vanik Zoltán, Malota Brigitta

Íme egy kis ízelítő a PSYcHospitalból, az alábbi képek bármelyikére kattintva megtekinthetitek a teljes anyagot Dina Facebook oldalán. Ha tetszik, ne felejtsétek el egy Like-kal bíztatni a hölgyet! :)

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot