Steve McCurry fotózta a Pirelli 2013 naptárat

A Pirelli naptár készítése mindig is a kiválasztottak feladata volt. Már nem az autószerelő műhelyekben falon lógó, szilikonos amerikai szőkékről szól a dolog, mindinkább a művészetről, és a renoméról, amit ez a megbízott fotósoknak jelent. Vagy épp fordítva, arról a renoméról, amit a Pirelli szerez a kiválasztott fotósok neve révén.

Tavaly Karl Lagerfeld divatmágus készítette a Pirelli naptárat, ő stúdióban oldotta meg a dolgot. Görög istennőket mutatott be a modellek személyében, és az egész anyag fekete-fehér volt. Az idei fotózás teljesen más koncepció, Rio de Janeiro félreeső helyein, hétköznapi környezetben fotózák a Pirelli-lányokat, meglehetősen érzéki stílusban. A fotós pedig idén nem más volt, mint a híres Steve McCurry, akinek a nevéhez fűződik a világ legismertebb National Geographic címlapja az “Afgán lány” (az alábbi videó elején látható), illetve az a Steve McCurry, akinek a világon az utolsó Kodachrome diatekercset adta a Kodak, mikor megszüntették az évtizedeken át világszerte népszerű nyersanyag gyártását. Én eddig McCurrytől szinte csak szociofotókat láttam, így elképedve néztem, hogy milyen csodálatos modellfotókat készített Brazíliában.

Gyönyörködjetek!

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot