A Canon Kínában kíván terjeszkedni a politikai ellentét ellenére is

Az elmúlt hónapokban politikai ellentét alakult ki Kína és Japán között – melyet néhány sziget területi tulajdonjogának rendezése okozott -, emiatt Kína-szerte tüntetéseket tartottak Japán és a japán gyártmányú iparcikkek ellen, ami a fotósokat is jócskán érintette. A Canonnak így nem lesz könnyű dolga, ha Kínában látja a növekedés lehetőségét.

A japánellenes hangulat odáig fajult, hogy a japán gyártók – pl. a Panasonic és a Canon – tulajdonában álló gyárlétesítményeket be akarták záratni és az alkalmazottakat meneszteni, mi több a kínai fotósokat arra kötelezték, hogy nemzeti lobogójuk színeivel takarják el a japán gyártmányú eszközeik márkajelzését.

A Canon azonban nem ijedt meg az konfrontációtól, a cég képviselője elmondta, hogy a legnagyobb növekedési lehetőségük a kínai piacban rejlik, ugyanis több mint 300 olyan kínai város van, mely egymilliónál több lakossal rendelkezik, és a Canon ebből eddig a legnagyobb 16-ra koncentrált csak. Az elkövetkező évtizedben szeretnének a többi városban is lábat vetni, reményeik szerint a jelenlegi 3 milliárd dolláros kínai forgalmukat sikerül ennyi idő alatt 10 milliárd dollárra növelni. A cég szerint a lehetőség adott, hiszen a tehetősebb kínai családok a high-end DSLR fényképezőgépeket luxuscikként tartják számon, így keresletben nincs hiány, már ami a DSLR piacot illeti, ugyanis a kompaktgépek piaca folyamatosan hanyatló tendenciát mutat.

Forrás: petapixel.com

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot