Canon gépek 2013-ban: 700D, 70D, 7D Mark II

A canonrumors.com szerint ezek a gépek jönnek idén, 2013 a 7-es szám jegyében fog telni. Nem egy nagy matek, az viszont biztos, hogy a most kezdődő CP+ Show-tól nem várhatunk semmi különöset a nagy gyártóktól.

A 700D szinte biztos, hogy jön idén, ugyanis ez a szegmens jellemzően évente frissül, a 650D-t pedig tavaly nyár elején adták ki. A felsőbb kategóriás gépeknél már lassabb a tempó, de a Canon EOS 60D idén lesz már 3 éves, így ennek is érik a cseréje. A fullframe szegmenst 2011-2012-ben egy időre kivégezte a Canon, pár évig itt nem várható változás – hacsak be nem mutatják végre a 40+ megapixeles gépvázukat, amit szintén idénre jósolnak. Bár az is elgondolkodtató, hogy minél “belépőszintűbb” egy gépváz, annál gyakrabban frissül, és hát a fullframe-es 6D-t (profi tudása ellenére) belépőszintű fullframe DSLR-nek mondják, így valószínűleg gyakrabban fog frissülni, mint az 5D széria. Ez újabb kérdéseket vet fel, hiszen így is komoly konkurenciát jelent az 5D Mark III-nak, ha még több/újabb funkciót belepakolnak, senki nem fog dupla áron 5DIII-at venni. De ez a jövő zenéje.

Legalábbis a távoli jövőé. A közeljövőé pedig állítólag a 7D Mark II, ugyanis a 7D akármilyen hihetetlennek is tűnik, 2009-es gép. Nekem legalábbis hihetetlen, olyan mintha most mutatták volna be és akkori 50D tulajdonosként azt éreztem, hogy ez az a gép, ami mindent tud, ami nekem kell, ez volt az álomgép. Aztán sosem lett ilyenem. A 7D Mark II-re viszont a pletyik szerint ez év második félévéig várni kell.

A forrás szerint új EF obik is jönnek idén, de erről nincs pontosabb infó. A pletykasite szerint a 100-400L-et fogják elsők között frissíteni.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Zombyte

    70D gyereeee!