Elég jól sikerült a Canon 24-70/4L IS

A Canon nemrégiben bejelentett EF 24-70mm f/4L IS USM kitobjektíve úgy tűnik meglehetősen jól sikerült, képminőségben ott liheg a nagytestvér 24-70/2.8 II nyakában.

A canonrumors.com oldal tette közzé a kanadai Lens Rentals szokásos tesztjét. Ez a cég – mint a neve is mutatja – objektívek és gépvázak kölcsönzésével foglalkozik, így rendszerint elsők közt jutnak az új cuccokhoz, amiket az egyik lelkes munkatársuk, Roger Ciacala mindig le is tesztel. Nem történt ez másként most sem, amint eljutott hozzájuk az első adat 24-70/4 IS, vitték a “laboratóriumba”.

A teszt szerint az új Canon L-es alapzoom felbontásban veri a régi 24-70/2.8-at, a Tamron új, stabilizált 24-70/2.8-át, és a Canon 24-105L IS-t is, egyedül a nagytesó, Canon 24-70/2.8L II viszi a prímet előtte. Torzításban az új f/4-es a lista élén áll, kromatikus aberrációban (színi hiba) pedig egy szinten van a többiekkel.

A alábbi táblázat jól mutatja mindezt:

A felső sor: feloldóképesség képközépen, feloldóképesség átlag, átlag feloldóképesség a képszéleken, hordó/párnatorzítás és kromatikus aberráció. Az első táblázat 24mm-es állásban, a második 70mm-es állásban.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot