Jó játék melószünetre: gigapanoráma a Mt. Everestről

Tudom nem mai hír ez, de eddig itt a blogon nem foglalkoztam vele. Decemberben publikáltak a neten egy 2 gigapixeles panorámafotót a Mount Everestről. A minap viszont rájöttem, hogy ez nagyon jó játék a reggeli kávé, vagy a dobozos ebéd mellé az irodában. :)

A panorámafotót David Breashears fotózta a Pumori nevű hegycsúcs oldalából. A képen alul a Mount Everest alaptábora látható (tábor? már-már kisebb sátorváros!), szemben jobbra a Nuptze, a háttérben messze középen a Lhotze csúcsa látható, mellette pedig legmagasabbként a Mount Everest sötét, csupasz sziklái. A völgyben a Khumbu-gleccser húzódik, nem épp csúcsformájában. Az alaptáborból indulók ezzel a gleccserrel kell megküzdjenek, ha el akarnak érni az Everest lábához.

A játék lényege: találjátok meg a hegymászókat! Nem az alaptáborban, ott nem nehéz, hanem a gleccseren, és az Everest/Lhotze lábánál. Keressétek meg az 3-a tábort is, le fogtok döbbenni milyen tömeg van a világ legmagasabb hegyénél! Konkrétan vonul a nép a kitakart 2-es táborból a 3-asba. Bátran kattintsatok a képre, nem egy 100 megás fájl fog betöltődni, hanem egy interaktív panoráma, ahol egérrel és gombokkal lehet barangolni, nagyítani. Jobb mint a Google Earth, de mobilon azért necces. :)

Alább pedig egy térkép, hogy mi-micsoda:

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot