Új Nikon FX nagylátó január végén

A nikonrumors.com pletykaoldal szerint a hóvégi CP+ Show-n a Nikon frissíti a 18-35-ös FX optikáját.

A portál elmondása szerint meglepő fordulat, ugyanis arra számítottak, hogy 2013-ban a Nikon a DX formátumú objektívekre fog rágyúrni. Ehhez képest úgy tűnik a következő bejelentés egy Nikkor AF-S 18-35mm f/3.5-4.5G ED objektív lesz, mely FX formátumú, vagyis a fullframe érzékelőjéhez való képkört is kirajzolja. DX formátumban ez 12-23mm-es látószögnek felelne meg. A Nikonnak korábban is volt már ilyen 18-35-ös objektíve, de az nem G-s, hanem D-s volt, ez az jelenti, hogy a most bemutatásra kerülő optikán már nem lesz blendegyűrű.

Egyelőre annyit tudni az új obiról, hogy könnyű lesz (400g alatt), 77mm-es szűrőmérettel bír majd, és 12 lencsetag lesz benne 8 csoportban. A fenti illusztráción az előd, D-s 18-35 látható.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Frobertol

    Nem konkétan ide tartozik, de egy Canon 6d tesztet szívesen olvasnék itt. Kíváncsi lennék rá nagyon. A másik kérés. Nikon d600. Hozzátok vittek már vissza porosodás, olaj foltosodás miatt ilyen gépet. Mennyire meglévő jelenség, vagy bizonyos sorszámú szériákat érint a dolog?

    • Szia, a 6D teszt érik, a napokban kapom meg a sajátomat és rögtön nekiállok. Sajna eddig hiánycikk volt, lassan 3 hete várok rá én is. D600-at még nem hoztak vissza egyet sem.

  • Frobertol

    Na kiváncsian várom. Remélem kellő kritikával álltok hozzá és reálisan. 20D-50D után kiváncsi leszek a kezelésére, mert ugye a joystic remek volt, kézre állt. A másik ami nagyon izgatja a fantáziámat a fókusz rendszer. Gyors, pontos, kevés fényben hogy muzsikál stb.

    Nikon biztos nem merték vissza vinni, vagy csak bizonyos sorozat számú gépekre jellemző a probléma. vagy tervezési hiba?