Beárazták a Samyang 24mm Tilt-Shift optikát

Beárazták, és az USA-ban már rendelhető a Samyang új Tilt-Shiftje. Fele annyiba kerül, mint a Canon és Nikon hasonló obijai.

Már megvásárolható a tengerentúlon a Samyang 24mm f/3.5 ED AS UMC Tilt-Shift optika, melyet tavaly szeptemberben mutattak be. A Canon és Nikon véggel kapható perspektívakorrekciós objektív nettó 999 dollárba kerül, ami épp feleannyi, mint a Nikon és Canon vetélytársak. A Samyang objektívekben nincs autofókusz, de ez esetben ez nem hátrány, ugyanis a Canont T/S és Nikon PC obikban sincs. A kérdés már csak a minőségi különbség, építésre biztosan nem marad el a koreai márka a vetélytársaktól, a képi minőség meg majd kiderül. A 999 dolláros kinti ár itthon várhatóan valamivel 300ezer alatt lesz. Összehasonlításképpen a Canon 24mm TS-E II itthon 600-700ezer között van, a Nikon 24mm PC-E pedig 650ezer körül mozog.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot