Március végén jön a Canon 70D?

A pletykák most épp ezt mondják. A Canonrumors.com CR2-vel jelölte ezt a hírt, ami azt jelenti, hogy mérget ne vegyünk rá, de korábban már bizonyított forrásból érkezett. A Canon 12-24/2.8 L optika már csak CR1-es besorolású.

A pletykaoldal szerint elég biztosra vehetjük, hogy március végén érkezik a Canon 60D utóda, vélhetőleg Canon 70D névvel. Specifikációkat nem említ a cikk, azt azonban sokadjára is kihangsúlyozza, hogy vissza fog állni a régi rend, vagyis a 70D komoly előrelépés lesz a 60D-hez képest, így a kétszámjegyű széria visszanyeri régi rangját, amit az 50D leváltásával elveszített (középkategóriás DSLR-ből alsó-középkategóriás lett, a felső-középkategóriát a 7D képviseli jelenleg). Ez funkciókban és építési minőségben is jelentkezni fog, amiből értelemszerűen következik, hogy közelebb kerül majd a 7D-hez, így a 7D Mark II még ugrik egy szintet jó eséllyel (nem véletlenül becézik már most mini-1DX-nek).

Egy ideje arról is szólnak a pletykák, hogy a Canon kidob egy L-es ultanagylátószögű zoomobjektívet. Egy ideig a Nikonéhoz hasonló 14-24mm f/2.8L volt a porondon, most a legújabb hírek szerint 12-24mm f/2.8L is létezik prototípusként tesztelés alatt. Abban igaza van a cikkírónak, hogy ebből egy f/4-es változat jobb lenne, kisebb, könnyebb és olcsóbb is, mint a 2.8-as testvére (ha csak az árat vesszük alapul, nézzük meg mekkora különbség van a 17-40/4 L és a 16-35/2.8 L között).

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • tom_67

    Egy 12-24 (vagy 14-24) nagyon hiányzik a Canon kínálatából, f4 nem lenne rossz márcsak az ár miatt sem. Szerencsére a Sigma 12-24 új verziója elég jó alternatíva.