Nem a Nikon D7100 lesz a DX formátum csúcsa

Kisebb ellentmondás volt a Nikon Europe és a Nikon USA sajtóközleményei között, így egy lelkes Nikon rajongó levelet írt nekik és kiderítette az igazságot: nem a D7100 a D300s utóda.

A Nikon Europe oldalán azt írják, hogy a D7100 egy új “enthusiast-camera”, vagyis egy komoly hobbi-fényképezőgép, míg a Nikon USA weboldalán azt olvashatjuk, hogy ez a gép a “flagship of DX-format”, ami annyit jelent, hogy a DX-formátum zászlóshajója. Egy Nikon tulajdonos írt a Nikon Europe-nak, hogy akkor most mi az igazság? Ha a Nikon USA állítása az igaz, az azt jelenti, hogy ez a gép váltja a Nikon D300s-t a kínálatban. A Nikon Europe azonban a Japán anyacég információra hivatkozva megerősítette, hogy nem a D7100 a D300s utóda, vagyis lesz még kamera, amit e fölé pozicionálnak majd. Talán D400 néven. Kíváncsian várjuk, a D300s cseréje nagyon érik már!

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Ahogy írtam is az előző cikketekben, ez komolyan szemet szúrt nálam is. A kérdés az hogy mit tud egy fényképező ami több mint a D7100 és kevesebb mint a D600???