Phottix Multi Boom rendszervakuhoz

Újdonsággal rukkolt elő a kínai Phottix márka. Egy Multi Boom nevű rendszert mutattak be, melyre egy vagy akár több rendszervakut erősíthetünk, illetve ernyőként nyitható softboxot, octoboxot, vagy akár sima ernyőt. Az egész rendszer állványra szerelhető és billenthető.

A Multi Boom rendszer lelke egy szivacsozott, furatos kar, a hozzá tartozó keresztrúd, melyen két rendszervakunak van hely. Az egész felépítmény egy billenthető csatlakozóval rögzül a lámpaállványhoz, és található rajta ernyőszár befogására alkalmas lyuk.

A karon több furat is található, ezért opcionálisan újabb keresztrudat is is rögzíthetünk rá, aminek segítségével már 4 vakuval villanthatunk fényformálónkba. Ez lehet ún. brollybox vagyis ernyőként nyitható softbox vagy octobox, aminek a belsejében helyezkednek el a vakuk és végső soron visszavert fényt adnak magukból, illetve lehet normál ernyő is.

A billenthetőség miatt lehetőség van opcionálisan megvásárolható fogókar illesztésére is, melynek végére akár ellensúlyt, vagy a vakukhoz való külső elemtartót is aggathatunk.

Tengerentúli források szerint a szett ára rendkívül kedvező lesz, mindössze 70 dollárért kínálja a gyártó. Nekem szimpi, hát nektek?

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • dnemethfoto

    Sajnos egy helyen lehet csak kapni, és ott ennél jóval drágább. :( Pedig ezekhez a brolly-boxokhoz szinte alapvető, ha akarja buktatni őket az ember.