Ikrek, vagy mégsem?

Mikor egy-egy saját munkára készülök, előtte már hetekkel a kigondolt koncepció alapján tervezek, esetleg rajzolok és hasonló karaketrű képek böngészésével hangolódom rá a feladatra. Inspiráció gyűjtés közben sok érdekes és különleges sorozattal találkozom. Ezek közül ma egy kortárs amerikai fotóst mutatok be nektek.

Kelli Connell „Double Life” című sorozatának képein első ránézésre egy ikerpár szerepel. Ám, mint az a fotós honlapján lévő leírásból kiderül, a képek elkészítéséhez, csak egy modellt használt. A negatívokat beszkennelve, photosop segítségével több felvételből alkotta meg a végeredményt. A fotókon kreált hihető kapcsolatokat, jelenteteket, saját életéből, valós élethelyzetekből és a tévében látottakból merítette. Munkái számos kiállítást megjártak és több amerikai múzeum gyűjteményébe bekerültek (Los Angeles County Museum of Art; Museum of Fine Arts, Houston ; Columbus Művészeti Múzeum stb.)

(forrás és további fotók: http://kelliconnell.com/)

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot