Nem gyárt a Sony több APS-C szenzoros vázat?

A Sonyval foglalkozó pletykaoldal a legmagasabb megbízhatósági kategóriába sorolta a hírt, hogy az SLT szériában megszűnik az APS-C méretű szenzor. Sőt az is lehet, hogy idővel a tükör is eltűnik Sonyéknál.

A sonyalpharumors.com weboldal minden idők legjelentősebb pletykáját tette közzé, miszerint a Sony egyedülálló, félig áteresztő tükrös (SLT) szériájú termékvonalából a közeljövőben eltűnnek az APS-C szenzoros gépek. Ez azt jelenti, hogy a legutóbb bemutatott Sony a58 váz az utolsó képviselő, sem ez, sem az a65, sem az a77 típusok nem fognak közvetlen utódot kapni. A cikk írója két lehetőséget vázolt fel a jövőt illetően: az egyik, hogy visszatér az optikai kereső és a mozgó tükör, de erre van a legkisebb esély, a másik pedig, hogy az APS-C szenzoros gépeikből új szériát adnak ki tükör nélkül (MILC) de ugyanúgy A-bajonettel.

Állítólag az a99 fullframe gép még egy ideig megmarad az SLT technológiánál, de hosszú távon valószínűleg a Sony teljesen meg fog válni a tükrös technológiától. Valami elkezdődött az DSLR világban?

A szerző szerint a Sony teljesen új roadmap-et fog készíteni vadiúj technológiákra alapozva, így 2014 nagy évnek ígérkezik a Sony életében.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot