Online DSLR szimulátor a Canontól

Frappáns névvel tett közzé egy DSLR szimulátor weboldalt a Canon Canada. A neve Outside of Auto, ami szabad fordításban annyit tesz: Élet az automata módon túl. :)

A www.canonoutsideofauto.ca weboldalon bárki megtanulhatja a digitális tükörreflexes gépek manuális módban történő használatát, melyhez egy mintafotó nyújt vizuális segítséget. Állíthatunk rekeszt, zársebességet, ISO érzékenységet, majd az exponáló gombot lenyomva láthatjuk, hogy ezek milyen hatással vannak a képre. Például a gyorsabb zársebesség megfagyasztja a modellrepülő forgó propellerjét, a tág rekesz pedig életleníti az előteret és a hátteret.

Hasznos kis oldal, de nehogy azt higgye a Canon, hogy ezzel úttörők lennének a weben, ugyanis jó ideje hasonló online oktató oldal magyar nyelven is létezik a fotózással ismerkedők számára. A Fotóbetyár Képzőn ugyanezeket megtalálhatjuk, sőt sokminden mást is, akár a zárszerkezet lassított működését is kipróbálhatjuk, de végső soron komplett online tananyagot kapunk. Ezt az oldalt mi is előszeretettel használjuk a FotóSarok tanfolyamain szemléltetés céljából. Természetesen az oldal készítőjének jóváhagyásával. :)

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot