Végül csak meg lesz a Photoshop bemozulás-javító funkciója

Korábban kikerült már a netre egy videó, miszerint az Adobe mérnökei azon dolgoznak, hogy rávegyék a Photoshopot a bemozdult képek tökéletes javítására. Aztán kiderült, hogy a videó kamu. Most ismét láthatunk egy ilyen videót, de ez már hivatalosabbnak tűnik, sőt május 6. a bemutatás ideje.

2011 októberében már felkerült a netre egy videó egy konferenciáról, ahol az Adobe mérnöke egy leendő PS verzió új szolgáltatását mutatta be. A projektoron egy bemozdult városkép fotót láttunk, amin gombnyomásra a program felismerte a bemozdulás irányát, újrarendezte a pixeleket és szinte tökéletesen kiélesítette azt. Ez annyira régen volt, hogy a Photoshop CS6-ba várta a nagyközönség ezt a funkciót, de végül kiderült, hogy csalás volt az egész, létezett éles változat is a képből. Most azonban újabb videót hoztak nyilvánosságra, ez már nem fejlesztői konferencián készült, hanem egy kedves hölgy mutatja be a hivatalos(nak tűnő) videón a PS új funkcióját, rendesen menüből elérve, valódinak tűnő kezelőpanelben. Az Adobe szerint május 6-án kerül bemutatásra az új PS funkció “Camera Shake Reduction” névvel, részleteket pedig az Adobe MAX nevű rendezvényen árulnak el.

Ha ez igaz, és valóban szépen működik, elő lehet kaparni a régi elrontott képeket, mert ezek szerint akármi lehet még belőlük. Kár, hogy eddig én töröltem ezeket… :(

Tetszik a neve a hölgynek, egy régi kedvenc zenét juttat eszembe :D

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot