Wacom Bamboo Stylus Mini

Helyes kis sytlusokat adott a ki a Wacom, ami elsősorban a fotósok életét könnyítheti.

A – valljuk be – tamponra emlékeztető Bamboo Stylus Minit okostelefonokhoz és tabletekhez találták ki. Az ok egyszerű: egyre inkább terjednek a tableten futtatható, ún. “on-the-go”, mobil képszerkesztő szoftverek, mint például az Adobe Photoshop Touch, ami magával vonja az ezirányú fejlesztéseket és találmányokat. Mégiscsak könnyebb egy ilyen kis bumpszlival dolgozni, mint az ujjakkal maszatolni. Ezen kívül én még egy áldásos alkalmazási módját is meg tudnám említeni. Nemrégiben elkezdtem használni az Easy Realease appot, amivel telefonon/tableten tudunk modellszerződést készíteni és aláírni/íratni. Na utóbbi tevékenységhez jön jól a stylus, ugyanis egy szerződést mutatóujjal aláírni valahogy nem az igazi.

A Wacom szerint a Bamboo Mini legfőbb erénye a könnyű hordozhatóság, sőt az elveszítésétől sem kell aggódnunk, ugyanis a madzagján lévő kis “tiplit” a telefonok fejhallgató kimenetébe tervezték, így csak simán figyeghet a teló oldalán (kérdés hogy ez mennyire kényelmes megoldás, de több mint a semmi).

E hónaptól kezdik forgalmazni, a tengerentúlon 15 dollár lesz.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot