Zseniális fotó nyert idén Pulitzer-díjat

Kihirdették a tavalyi, 2012-es Pulitzer-díjazottakat. Sajtófotó kategóriában zseniális képeket láthatunk.

Persze mindkét fotós kategóriában a szíriai háborúból származó fotók nyertek, erre számítani lehetett. Javier Manzano általános sajtófotó kategóriában díjazott képe viszont szerintem zseniális lett. A leírás szerint két lázadó mesterlövész védi lőállását, melynek falát golyók lyuggatták, ahol beszűrődik a napfény. De azt hiszem a kép magáért beszél, az ember ránéz és nincs több kérdése, egyből lejön, hogy mi is történik itt. A CSI helyszínelőkben látható lézeres “golyóiránymérő kézi készülék” jutott eszembe, amit egy pálcával beletolnak a golyó ütötte lyukba, és megmutatja honnan adták le a lövést. Nade ez csak a mese része, a képen a kőkemény valóság látható, nem a CSI felügyelők.

Fotó: Javier Manzano/AFP/Getty Images

A másik, Hírek (Braking news) kategóriában fotósorozatot hirdettek ki győztesnek, melyet az AP fotósai, Rodrigo Abd, Manu Brabo, Narciso Contreras, Halil Hamra és Muhammed Muhejszen készítették. Ezt a sorozatot itt lehet megtekinteni.

UPDATE: a Látványpékség blogon egy kis háttérsztorit és “B”-verziójú fotót találhattok.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot