„Aludj el szépen kicsi Lee!”- Kovács Noémi fotósorozata Kínából

A barátaim és volt kollégáim jelentős része már külföldön él és dolgozik. Mindig nagy kíváncsisággal nézegetem a fotóalbumaikat, a különleges, furcsa másságot keresve. Ez úttal, egy Kínában élő és modellként dolgozó ismerősöm, alvós sorozatát szeretném bemutatni nektek.

Arról már hallottunk, hogy a mediterrán országokban hagyománya van a délutáni sziesztának, arról személy szerint mostanáig kevésbé, hogy Kínában ezt ”művészi” szinten művelik. Noémi elmondása szerint az IKEA-ba például sokan, tényleg csak aludni járnak. Másfél óra alatt 37 alvó embert fotózott le. Mint írja: “A Kínaiak ebéd után elálmosodnak és erős késztetést éreznek egy kis szundira. Bárhol! :) A következő képeket az ebéd utáni órákban készítettük (a vicc és az érdekesség kedvéért, rossz szándék nélkül :) és nem balesetet elszenvedőket vagy hajléktalanokat ábrázolnak. Ők egy kis szundi után mind felkelnek és folytatják napi teendőiket..”

“Túl gyenge volt az a kávé” /Fotó: Kovács Noémi

 

“nincs az a hangzavar ami felébresztené őket” /Fotó: Kovács Noémi

 

“a meleg a kreativitást is előcsalogatta egyesekből” /Fotó: Kovács Noémi

 

“ők itt éppen rám várnak. micsoda lelkesedés!” /Fotó: Kovács Noémi

 

IKEA Kínában- “ők vajon ismerik egymást? :D ” /Fotó Kovács Noémi

 

IKEA Kínában- “alszik a család ” /Fotó Kovács Noémi

 

“ha nincs IKEA a közelben akkor pihepuha párna helyett egy palack is megteszi” /Fotó: Kovács Noémi

 

“igen, ő életben van, csak most ebédelt!” /Fotó: Kovács Noémi

 

“cipész mester bácsi a lépcső pihenőjénél rendezte be állandó műhelyét, tökéletes hely az ebéd utáni pihenéshez is” /Fotó: Kovács Noémi

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • smart

    látszik, hogy nem magyarok.. az lenne annyira leleményes, hogy kicsavarja a reflektor izzókat :D