Brad Pitt nem csak divatból Leicázik

Újra napvilágra került egy 2008-as képsorozat Angelina Jolie-ról, és nem is akármilyen! Ezt nézzétek!

2008-ban a W Magazine szeretett volna egy különleges sorozatot lehozni a világ egyik legfotózottabb nőjéről, Angelina Jolie-ról. Hirtelen ötlettől vezérelve a főszerkesztő nem mást keresett meg, mint Angelina férjét, Brad Pittet, aki örömmel vállalta a feladatot. A Leicáját akkor még nem lopták el Magyarországon (muhaha!), így annyit kért, hogy szerezzenek neki egy adag Kodak Tech Pan filmet. Ezt a fekete-fehér filmet régen előszeretettel használták divatfotókhoz nagy kontrasztja miatt.

Azt hiszem kijelenthetem, hogy Brad Pitt nem csak divatból tart jó fényképezőgépet, ugyanis a feladatot frankón túlteljesítette. Elképesztően jó képeket készített a feleségéről, csoda hogy 2008 óta a legtöbben most látjuk először ezt a sorozatot!

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Tudtommal nem filmes Leica-t loptak el tőle… a többi stimmel

    • Haha, tényleg most hogy mondod. Emlékeim szerint egy Leica S2 volt, ami középformátumú digitális gép. Jogos! :)

  • SVI

    Azért valljuk be ezek eléggé alsóközépkategóriás képek. Semmi extra feeling nincs bennük.

    • Nézőpont kérdése. A művészet sosem volt egzakt tudomány. Ha ugyanezek a képek Helmut Newtontól vagy Martin Munkácsitól származnának akkor most múzeumokban lógnának a falon. Szerintem jó képek, nem is kicsit, de ezzel nem kell mindenkinek egyetértenie.

      • robi

        jajjmàr. ” egzakt ” tudomàny ” – csak mert Leicàval kéSzûlt BP keze àltal… ezek nyilvàn nem Helmut Newton szintu képek, és még MMunkàcsi szintjét sem ütik meg,- màr’ bocs :)