Canon pletykák

Pletykafronton mostanában csend van. Nikonéknál leginkább semmi, Canonéknál se sok, de azt leírom.

2013-ban állítólag nem számíthatunk 7D Mark II-re. Esetleg év vége felé egy bejelentésre, de fogható termék legközelebb csak jövőre várható. Idén azért még lesz DSLR bejelentés, mégpedig a 70D személyében, de ennek időpontjáról sem tudunk sokat. A legutóbbi infó szerint május 31-én tart a Canon sajtótájékoztatót, talán ez lesz a 70D bemutatásának dátuma. Viszont jönnek még objektívek idén doszt, nem árulta el az a bizonyos forrás, hogy milyenek, de azt tudni lehet, hogy több is. Leginkább tilt-shift optikákat várhatunk, ugyanis a Canon TS sorozat hosszabb tagjai elég öregecskék már (45mm, 90mm), míg a rövidebb szegmensben már lecserélték őket (17mm, 24mm). 2014 viszont a pletyik szerint a high-end DSLR-ek éve lesz a Canonnál.

Mesélnek megy egy nagyszenzoros PowerShot kompakt érkezéséről is, de nem a G2X személyében. Egy kisebb, egyszerűbb gépről szólnak a pletykák a tengerentúlon, ami nagy fényerejű, rövid átfogású zoom objektívvel, és nagy szenzorral rendelkezik majd, és olcsóbb lesz, mint a G1X.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot