Fényképészként Ausztráliában II. rész- Nyári Mikulás

Ausztráliában az évszakok fél éves eltolódásban vannak Európához képest, ami miatt a Mikulás és a Karácsony tartogat némi meglepetést a Föld másik feléről érkezők számára. Például , hogy kint, ezt az időszakot havas táj helyett a nap perzselő tüzétől kiégett fű és 30-40 fokos forróság jellemzi. Jöjjenek sorban az egyéb furcsaságok:

Az első sokk akkor ért, mikor reggel iskolába menet, piros szoknyába öltözött, bojtos papucsos nyárimikulások’ között találtam magam. :) Ráadásul a tiltás ellenére nyilvánosan közterületen alkoholt fogyasztanak, amit erre felé igen szigorúan vesznek a rend őrei.

Nyári Mikik /Fotó: Kolesza Edit

A belvárosba érve nem kevésbé lepődtem meg mikor velem szembe jött egy két lábon járó trombitáló karácsonyfa egy gólyalábas virág kíséretében.

Trombitáló Karácsonyfa/ Fotó: Kolesza Edit

 

Itt is szánon érkezek a Miki, de rénszarvasok helyett albínó kenguruk repítik. Sőt a magán házakat az egyesült államokbeli  szokásokhoz hasonlóan kreatívan és számomra „csicsás” módon feldíszítik, mely dekorációval versenyeken lehet indulni.

kengurus szán (ezt a fotót egy osztálytársam lőtte a kerületükben)

 

Az Ausztrálokról általánosságban is elmondható, hogy sokkal lazábbak mint mi. Szeretnek ünnepelni, bohóckodni, az egész város fehérbojtos piros sapkába borul ilyenkor.

jófej eladó :) /mobil-fotó: Kolesza Edit

 

Kreatív kirakat-Chuck Norris is ünnepel :D /Fotó: Kolesza Edit

 

Még a fagyi is Karácsony ízű /mobil-fotó: Kolesza Edit

 

Karácsonyi bélyeg :)

 

Egy sex-shop kirakata /Fotó Kolesza Edit

 

Annak ellenére, hogy a város teljes karácsonyi díszben pompázott, egy cseppet sem volt ünnepi hangulatom.  Haza gondoltam, a szeretteimre, az otthon töltött meghitt karácsonyi vacsorákra, anyukám finom főztjére.  Ők irigykedtek a napsütésre én pedig az otthoni légkörre. A 24-ét a tengerparton fürdőruhában töltöttük és a homokba kavicsokból készítettünk karácsonyfát.  Az alá került az otthonról érkezett ajándék. :)

Tengerparti Karácsony

 

A feldíszített város:

Karácsonyi villamos :) /Fotó: Kolesza Edit

 

Flinders Street , Központi Pályaudvar épülete Karácsonyi pompában /Fotó Kolesza Edit (sajnos csak a fix 50-es volt nálam és hátrébb nem mehettem:( )

 

Melbourne-i Városháza masnival átkötve :) /Fotó: Kolesza Edit

 

Óriás ólomkatona /Fotó: Kolesza Edit

 

Nyáron a legnagyobb melegben is mindig volt nálam legalább egy kardigán, mert az összes közlekedési eszközön erősen nyomják a hideg levegőt az ember nyakába. Viccelődve meséltem is az ismerőseimnek, hogy az lehet a titka annak, hogy itt nem öregednek olyan gyorsan az emberek, hogy utazás és munka közben az irodákban, illetve vásárlás során, hibernálódnak. A kardigánra akkor is szükség lehet, mikor hirtelen zuhan a hőmérséklet. Melbourne-re szó szerint jellemző az egy nap alatt négy évszak. Reggel elindul az ember, kellemes 25-30 fokban majd negyed óra múlva hirtelen erős széllel 10-15 fokot képes esni a hőmérséklet, akár néhány perc leforgása alatt.  Szél iránytól függően: ha északról fúj akkor a kontinens középső sivatagos részéről árad be a forróság, ha délről, akkor a Déli-sarkvidék felől érkezik a hideg levegő.

“Légkonditól deres”Karácsonyfa :D és a visszatükröződő, napsütötte, zöldellő lombkoronák /Fotó: Kolesza Edit

 

Karácsonyi zászlók /Fotó: Kolesza Edit

 

Sorban állás a Mayer áruház zenélős-táncoló figurás kirakatai előtt Fotó: Kolesza Edit

 

Farzseb :D Fotó: Kolesza Edit

 

Santa Claus- Mayer kirakat /Fotó: Kolesza Edit

 

Műfenyők várják, hogy a gyerekek feldíszítsék őket a Federation Square-en /Fotó: Kolesza Edit

 

December 26 -án van az úgynevezett Boxing Day. Ilyenkor minden áruház nyitva tart, nagy leárazások és hatalmas tömeg van a városban.

Boxing Day /Fotó: Kolesza Edit

 

Cuki malacka a vegetáriánus életmódra buzdít :) / Fotó: Kolesza Edit

 

Mikivel a parkban :)

 

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot