Így fogsz kinézni, ha Google szemüveggel fotózol

Kering a neten egy vicces videó arról, hogy hogyan fog kinézni az az elméleti eset, ha a Google Glass leváltja a hagyományos fényképezőgépet.

Kis képzavarral élve, nyakunkon a Google Glass, egy olyan szemüveg, ami többek közt fotózásra és videókészítésre is alkalmas. Nem írtam még róla itt a blogon, mindig csak halogattam, végül úgy dönötttem, hogy csak akkor említem meg, ha már tényleg széles körben piacra kerül és Magyarországon is beszerezhető. De ez a videó előrébb hozta a dolgot. :)

Szóval aki nem tudná még, a Google Glass egy afféle okos-szemüveg. Apró kamerája, és a szemgolyó előtt elhelyezkedő, átlátszó LCD-je segítségével nyújt viselőjének vizuális szolgáltatásokat, például autóban v. gyalogosan navigál, vagy épp információkat keres ki a netről egy múzeumban látható festményről, amit éppen nézünk, és a szemünk elé vetíti, hogy mit látunk, ki készítette, mikor, és egyáltalán kik azok az impresszionisták. Ezen kívül a beépített kamerájával képes fotót és videofelvételt készíteni arról, amit látunk. Mindezt vezérelhetjük gombnyomással is, de a fő vezérlő eszköze a beszéd és a gesztusok. “Okay, Glass” – mondjuk neki, és utána hallgat ránk: ha fotókészítésre buzdítjuk fotóz, ha videózásra utasítjuk videóz, ha receptet vagy jégszobor faragáshoz mintafotót kérünk tőle az internetről, akkor a Google keresőjének segítségével kikeresi azt, és levetíti a szemünk elé, illetve ha akarjuk videóbeszélgetést indít ismerősökkel, akik látják azt amit mi látunk. Appokat tölthetünk le hozzá, így rá tudjuk venni arra is, hogy a fotókészítéshez szólnunk se kelljen, elég ha kacsintunk és már készül is a fotó.

Így fest a Google szemüveg használta a gyártó szerint:

És így fog kinézni, ha egy fotós “hagyományos” módon fotózásra használja a Google Glasst. Zseniális a videó, szétröhögtem az agyam! :)

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot