iPadre is lesz Lightroom

Az Adobe bejelentette, hogy iOS rendszerre is készítenek Lightroom verziót. Egyelőre még fejlesztés alatt.

Miután a Photoshopot már megkaptuk mobil verzióban, az Adobe embere egy internetes adásban elárulta – mégpedig a Photoshop és Digitális fotó tankönyveiről is ismert Scott Kelbynek -, hogy a Lightroomot is szeretnék mobil eszközökre vinni. Az alábbi videó 51 perces tele “bullshittel” (ahogy a kommentekben írják), de a lényeget 18:35-től láthatjuk:

 

Kelby próbál némi infót kihúzni Tom Hogartyból, az Adobe termékmenedzseréből, de Hogarty annyival elintézte a dolgot, hogy a bemutatott program még egy fejlesztés alatt lévő tesztverzió, egy-két funkcióra ha rányomna, felrobbanna az iPad. Ez a tipikus “ha elmondom meg kell öljelek” eset. :D A lényeg az, hogy a mobil-Lightroom a lényegi RAW feldolgozó funkciókat tudni fogja, úgymint expozíció, kontraszt, színhőmérséklet, csúcsfények/árnyékok, zajszűrés és élesítés. Információk szerint megkapja majd a legújabb LR5 Smart Preview funkcióját, ami azt jelenti, hogy nem szükséges több gigányi RAW file-t tárolnunk a táblagépünkön, elég csak egyszer “megmutatni” neki, utána egy előnézeti képen tudjuk a beállításokat elvégezni menet közben, és a legközelebbi szinkronizáláskor foganatosítja a beállításokat a külső adattárolón lévő eredeti fájlokon. Ügyes! Várjuk! :)

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot