Élménybeszámoló: Extrémsportfotó Mesterkurzus

Hétvégén lezajlott első extrémsport fotós workshopunk. Nagy élmény volt, hoztam is pár werkfotót. :)

A workshopot Jaksa Bálint fotós tartotta, aki a magyarországi extrémsport fotósok között az élvonalba tartozik. A riderek se voltak gyengébbek, Bor Peti snakeboardos és Tegze Tamás alias Sanyi egyaránt profi sportolók.

Imádkoztunk az időjárás miatt, de az égiek kegyesek voltak hozzánk, a workshop 9-14h-ig tartott, 13:50-kor hullottak le az első esőcseppek és kezdett el dörögni az ég, addig vagy verőfényes napsütésben fotóztunk, vagy enyhén borús időben. A workshop elején Bálint egy kis elméleti felvezetést tartott, nem csak technikai, hanem szakmai és emberi/etikai szempontokat is érintett a fotózás ezen ágát illetően, továbbá printeket mutogatott a saját munkáiból, amiken a világításokat, perspektívákat magyarázta. Ezt követte a gyakorlás, Peti és Sanyi vagy egymásnak adták át a stafétát a fotósok előtt, vagy épp mindketten trükköztek más-más részein a skateparknak, így nem alakult ki fotós tumultus. A fotósok többnyire saját felszereléssel dolgoztak, de akinek nem volt vakuja, vakuállványa vagy rádiós kioldója, annak tudtunk biztosítani.

A fotózás folyamán záporoztak a látványosabbnál látványosabb trükkök, Peti a snakeboardon még egy-két frontflippel (előreszaltóval) is bepróbálkozott a végén. Igazi profik voltak a srácok, egy-egy trükköt akár 5-8-10-szer is képesek voltak ugyanúgy beadni, csak hogy meglegyen a jó fotó mindenkinek.

Íme a hétvégén készült werkfotók, további képeket a Facebook oldalunkon találtok:

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot