Nagyszenzoros kompaktokon dolgozik a Canon?

Alig írtam meg a posztot a Sony méregdrága fullframe kompaktjáról, mikor olvasom, hogy a Canon is vélhetőleg ezen ügyködik. Jelenleg úgy tűnik, hogy lesz fullframe és APS-C kompaktjuk is. Vagy mégsem?Az ilyen pletykák rendszerint úgy indulnak, hogy valamelyik Canon képviselet, vagy forgalmazó “véletlenül” elejt valami információt, vagy idejekorán aktívvá tesz egy hirdetést, egy menüpontot, vagy webshop terméket, amit valaki észrevesz és futótűzként terjed a hír. Most sem volt ez másként: valaki észrevette, hogy a Canon Franciaország weboldalán feltűnt a termék-összehasonlításban két menüpont. Gondoltam megnézem a Canon Magyarország weboldalán is, és valóban, azon is rajta van! 35mm-es kompakt, és APS kompakt. A francia oldalon 24x36mm kompaktnak írják. Ez már kicsit gyanús, nem lehet, hogy még a régi filmes kompaktok menüje maradt fent? Nem tudom ez a menüpont mióta van ott, ha valóban csak most került ki, akkor igaz a bevezetőben megfogalmazott állítás.

A minap szárnyra kapott egy másik pletyka is, de mivel konkrétum nem szerepelt benne, nem igazán foglalkoztam vele. De ha már így dumálunk, elmondom: a Canon állítólag néhány forgalmazóját meghívta egy 6-8hét múlva tartandó “nagy termékbemutatóra”. Ha a 70D jövő héten jön, akkor vajon mi lesz 6-8 hét múlva?

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot