Komoly online galéria az Apollo űrprogramból

Tekintélyes méretű, beszkennelt fotókat tartalmazó online galéria lelhető fel a neten az Apollo űrprogram ideje alatt készült összes képpel.

Tudtad-e, hogy létezik az összes amerikai Apollo misszió beszkennelt filmjeit tartalmazó online galéria? Ez a gyűjtemény minden egyes képkockát tartalmaz, amit az űrhajósok valaha is készítettek a missziósorozat ideje alatt az Apollo 1-től az Apollo 17-ig. Csak az Apollo 11 önmagában több mint 1000 képet tartalmaz. Minden itt megtalálható fotó ún. Public Domain, vagyis szabadon megtekinthető, letölthető, megosztható és felhasználható. Ez sem egy utolsó szempont. Az Apollo Image Galleryt ide kattintva tudjátok megtekinteni, a navigálás sajnos picit nehézkes. Íme pár példa a hatalmas gyűjteményből:

Apollo 9 – Dave Scott elhagyja a kabint
Apollo 10 – Hold körüli pályán
Apollo 11 – Neil Armstrong első fotója miután a Holdra lépett
Apollo 11
Apollo 8 – Földfelkelte a Holdról nézve. Az Apollo 8 személyzete voltak az első emberek a világon, akik láthatták ezt a jelenséget
Apollo 15 – Jim Irwin dolgozik a Holdjáró roveren

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot