Új Canon EOS M modellek jönnek

Folytatódik a Canon dömping. Amerikában volt egy durva leárazás, minden EOS M gépet eladtak, jöhet a váltás.

Az elmúlt napokban futótűzként terjedt a hír a neten, hogy az USA-ban 299 dollárra árazták le a Canon EOS M gépet 22mm-es fixobjektívvel. Ez átszámolva az itthoni ár kb harmada! Nem is kellett sokáig várni, pár nap alatt elkapkodták az összeset a B&H-tól és az Adoramatól, előbbi azt írja július 11-én még kapnak belőle, utóbbinál “no longer available”, vagyis ez a termék többé nem lesz elérhető. Az Amazonon jelenleg még mindig van készleten, de ott 349 dollárba kerül, ami valljuk be szintén ajándék kategória. A Canon vélhetőleg ki akarta söpörni a megmaradt készletet az EOS M-ből, tette mindezt azért, mert egyrészt a legutóbbi firmware frissítés óta megtáltosodott az EOS M autofókusza, így versenyképes lett a konkurens termékekkel, másrészt az eddigi gyenge eladások miatt nem ártott némi júzer-bázist tolni a kategória mögé, akikre aztán építkezni lehet.

Ugyanis a pletykák szerint jönnek az új EOS M modellek, első körben egy olcsóbb alapváltozat 18 megapixeles szenzorral, majd később egy drágább 20 megapixeles dual-pixel verzió, melyet a Canon a profik játékszerének szán, és vásárolható lesz hozzá külső elektronikus kereső. Állítólag jönni fog ezzel egyidejűleg egy EF objektívekhez való gyújtótávolság csökkentő adapter is.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot