Goldenblog helyezés: PopArt – 31.

31. helyezést ért el a FotóSarok Blog az idei Goldenblogon. Vélemény következik :)

A Goldenblog 2013 blogversenyen 31. helyezést ért el a FotóSarok Blog. Ezúton is hálásan köszönjük mindenkinek a szavazatokat!!!

Hogy elégedettek vagyunk-e?

Azt kell mondjam, igen. Ott kezdődik, hogy tavaly frankón elfelejtettünk nevezni, amikor meg tartott a szavazás, akkor már ugye késő bánat volt. Aztán ott folytatódik, hogy idén a naptáramba véstem a nevezési intervallum kezdetét, aznap úgy villogott a Google naptár a telefonomon, hogy itt az idő, mint Edmond tábornok vörös telefonja a Taxiban. De akkor még nem lehetett tudni (emlékeim szerint), hogy a szavazás mikor indul. Teltek-múltak a hetek, és mire észbe kaptam/kaptunk, addigra már több mint két hete zajlott a szavazás, és tizenvalahány nap volt csak hátra. Szóval ott folytatódik a történet, hogy a “kortes hadjáratot” későn kezdtük, ha úgy vesszük fele annyi idő alatt értük el a 31. helyezést, mint amennyi ideje másoknak volt szavazatokat gyűjteni (már ha nem aludtak el ők is :-P).

Majd a következő “húzás” részemről az volt, hogy PopArt kategóriába neveztem be az oldalt, lévén hogy a pályázat kiírója ide sorolta a fotóblogokat. Két kattintás, és a FotóSarok Blog már bent is volt a másik 176 nevezővel együtt. Aztán egyrészt kiderült, hogy a PopArt a legtöbb nevezővel büszkélkedő kategória egyike, másrészt azt láttam, hogy a konkurens blogok (ha lehet mondani ilyet) nem a PopArtba neveztek, hanem a jóval kevesebb indulóval rendelkező Bizniszbe. És végülis nekik van igazuk, nem csak azért mert ott nagyobb az esély a kevesebb nevező miatt, hanem leginkább azért, mert a FotóSarok Blog – ahogyan a többi hasonló blog – nem fotóblog, hanem végső soron egy üzletággal foglalkozó weboldal. (Már ha ezt üzletágnak vesszük. De lehetne akár hobbi is. Ekkor az Életmód lett volna a mi kategóriánk.) A PopArtba pedig mindenféle humor oldalak, hétköznapi érdekességekkel foglalkozó oldalak is neveztek, amelyekkel egy ilyen szűk szegmenst érintő oldallal, mint a FotóSarok Blog, érdemben versenyezni talán nem is lehet.

Ha csak a fotós vagy fotózással kapcsolatos blogokat számolom, akkor a PopArt-on belül benne vagyunk a top 10-ben. Konkrétan, ha jól számoltam 8.-ak vagyunk így. Mindjárt jobban hangzik, ha megideologizáljuk, nem? :DDD Az viszont, hogy esküvőfotósok blogjai hogy a fenébe tudnak a tényleges top 10-ben lenni ilyen mezőnyben, ráadásul minden évben, számomra talány. De mindegy is, tényleg szívből gratulálunk Deutsch Richárdnak az előkelő bronzéremért, és Lénárt Gábor alias Sztyui cimborámnak a 7. helyért, ők ketten képviselték a fotográfiát a PopArt Top 10-ben a 2013-as Goldenblogon.

PS: azért kár hogy a számokat nem közlik… :(

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Deutsch Richárd

    Köszi! Hogy őszinte legyek amikor körbenéztem a “versenytársak” között én is azt gondoltam, hogy itt nem, hogy TOP10 de még TOP100 sem lesz, aztán mégis elég sokan szavaztak a blogomra, pedig idén töredék annyi időm nem volt “kampányolni” mint tavaly. Szerintem voltak többen a mezőnyben akik egy kisujjmozdítással átrendezhették volna a mezőnyt, nem igazán értem miért nem tették, de persze ettől még baromira örülök a harmadik helynek és hálás vagyok mindenkinek aki rám voksolt. :)

  • Gábor Lénárt

    Köszi! Én tavaly 9. voltam, de akkor még ugye tényleges fotóblog kategória volt. Idén a cél az volt, hogy előrébb legyek, ez meg is történt, szóval örülök, viszont a mezőny annyira felhígult, hogy el is gondolkoztam, hogy nevezzek-e jövőre egyáltalán. Ez, hogy tumblr blogokkal, meg youtube csatornákkal, meg facebook oldalakkal kell versenyeznünk nekünk, akik normális blogot vezetnek, szerintem röhej. Elismerem a létjogosultságát a fent említett médiumoknak, én is követek jópárat magam is, viszont nem kéne egy kategóriába sorolni őket. Legyen akkor kevesebb nyeremény egy-egy nyertesnek, és több kategória. Nem értem, hogy miért nem lehet külön Fotóblog kategóriát, Facebook oldal kategóriát, stb-t csinálni…Vagy azért, mert ennyire kevés lenne a nevező, ha szétbontanánk a kategóriákat?
    Én személy szerint úgy értem el ezt az eredményt, hogy nem csináltam semmi különösebb nagy kampányt a dolognak, összesen kétszer raktam ki a személyes facebook profilomra, írtam róla egy blogposztot, kiposztoltam a twitteremre, és a Tripodcast facebook oldalára, és az egyik adás elején kb 2 percben beszéltem róla. Meg akikkel amúgy is chat-eltem facebook-on, akkor a beszélgetés közben általában megemlítettem, hogy ha már úgyis gépnél van és dumálunk, akkor gyors nyomjon már rám egy szavazatot.
    Én sem tudom, hogy ez mennyi szavazatot hozott, vagy hogy mennyien szavazhattak.
    Az meg nemtom, hogy szerencsés-e, vagy nem szerencsés, hogy már tavaly is esküvőfotósnak lettem bélyegezve, mert mindig nyáron van a Goldenblog, és akkor főként esküvő van a blogomon. Pedig azért csomó portrét is fotózok, na mindegy…:)
    Nem feltétlen hátrány ez, úgyis egyre több esküvőt szeretnék fotózni :D