Jön a Yongnuo YN-560III saját vezérlője

A Yongnuo elárulta, hogy LCD-s vezérlőt fejlesztenek a beépített rádióvevős manuál-vakujukhoz, ismét felrázva ezzel a piacot.

Volt egyszer egy Yongnuo, ami elkezdett manuális vakukat gyártani. Az emberek rájöttek, hogy ez jó, nem kell mindig a TTL ha kisvakut használunk, a kreatív világításhoz úgyis mi mondjuk meg melyik vaku mekkkorát villanjon, így elég a manuál, ráadásul jóval olcsóbbak is, mint a TTL vakuk.

Aztán elkészült az első csoportosítható kioldó. Az emberek rájöttek, hogy ez jó, mert a vakukat csoportokba helyezhetjük és ki-be kapcsolhatjuk őket.

Aztán elkészült az első csoportosítható TTL kioldó. Az emberek rájöttek, hogy ez jó, mert a kisvakukat úgy tudjuk csoportokban kezelni, erejüket állítani, hogy nem kell odarohangászni mindig, hanem kényelmesen a gépvázról tudjuk mindezt megtenni.

Aztán elkészült az első LCD-kijelzős, saját kezelőfelülettel rendelkező, csoportosítható TTL kioldó. Az emberek rájöttek, hogy ez jó, mert nem hogy távolról tudjuk vezérelni a kisvakukat, de még át is láthatjuk a rendszert, nem kell menüzgetnünk, hanem pofonegyszerűen tehetjük meg a rádiós kioldóval.

Egy hiba volt mindezzel, hogy ehhez a kényelemhez TTL vakuk kellettek, amik nem épp a legolcsóbbak. Ráadásul még a TTL funkciójukat se igazán használtuk ki, hiszen a fotósok jórésze inkább manuális módra állította a vakuit, a TTL kioldó és a TTL vakuk csak azért kellettek, mert egyedül ezeknél volt elérhető a gépvázról irányítás kényelme.

Egészen mostanáig. Ugyanis hamarosan elkészül az első manuális (tehát nem TTL), csoportosítható rádiós kioldó, távvezérléssel, saját LCD-vel és saját kezelőfelülettel. És az emberek rájönnek, hogy ez jó, mert olcsóbb manuális kisvakukat is tudunk a gépvázról vezérelni, nem kell hozzá drága TTL vakukat vennünk, sőt ha van már 1-2 YN-560III típusú vakunk, akkor vakut se kell vennünk.

Photoshop illusztráció az YN-560III majdani vezérlőjéről

A Yongnuo új, LCD-s jeladója ugyanis az YN-560III manuális, beépített vevős rendszervakuval lesz kompatibilis, segítségével ennek a vakunak az erejét a gépvázról, menüzgetés nélkül a jeladó kezelőfelületét használva tudjuk majd állítani. Kényelem, megbízhatóság, pénztárcabarát áron. És az emberek látják, hogy ez jó, és a Yongnuo megint nagyot alkotott.

Állítólag idén októbertől jön a cucc.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot