Sony és Sigma hírek

Új vázat készül kiadni a Sony, és a Sigma is nagy durranásra készül. Szinte szó szerint.

A Sony a3000 néven belépőszintű SLT vázat készül kiadni. Vélhetőleg a Canon 100D riválisának szánják, hiszen ez is egy igen pici gépváz. A hírforrások szerint 20,1 megapixeles APS-C méretű szenzorral szerelik majd, E-bajonettet kap (tehát MILC obi megy rá) és beépített elektronikus keresőt. Állítólag a héten jelentik be, de 1-2 fotó már kiszivárgott.

UPDATE: megoszlanak a vélemények, hogy SLT lesz-e vagy sima MILC. Egyes helyeken azt írják, hogy a Sony követi a Samsung és a Panasonic példáját, miszerint DSLR ruhába öltöztetnek MILC gépeket, így próbálva meg felzárkózni a DSLR eladások után.

A Sigmáról is új hírek rebbentek fel, miszerint jövő évben kiadnak egy sor Art kategóriás (tehát igen jó minőségű) nagytelét. Konkrétan négyet, és nem is akármilyet. 300mm f/2.8 OS DG HSM, 400mm f/2.8 OS DG HSM, továbbá 500mm f/4 OS DG HSM és 600mm f/4 OS DG HSM, tehát mindegyik nagytele stabilizált lesz, ráadásul a hírek szerint lényegesen olcsóbbak lesznek, mint a hasonló Canon és Nikon ágyúk.

Cudar világ lösz itt, egyszer már mögmondtam, mögmondom mégegyször.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot