Víz és Jövő- Fotópályázat

Szombat éjfélig lehet indulni a Mai Manó Ház és az Indafotó közös fotópályázatán melynek fő témája a víz illetve a víz és a jövő kapcsolata.

“A Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Éve és a 2013. október 8-11 között megrendezésre kerülő Budapesti Víz Világtalálkozó alkalmából a Magyar Fotográfusok Háza az Indafotóval együttműködésben fotópályázatot hirdet.

A pályázat tematikája
A pályázat meghirdetésével lehetőséget kívánunk nyújtani mindazoknak a fényképezőgépet használóknak, akik fontosnak tartják, hogy a vízről gondolkodjanak, a Víz és Jövő kapcsolatrendszerét megörökítsék. Olyan fotókat várunk, amelyek konkrét képekkel mutatják be a víz fogalmát, de olyanokat is, amelyek általános jellegzetességekre építkezve jelenítik meg magát a vizet és annak sajátosságait. A legrégebbi koroktól fogva, amióta törekszik az emberiség arra, hogy megörökítse és megértse a történetét, a víz mindig is az élet és az állandó változás jelképe volt. Az életé: hiszen a földi élet és az emberiség fenntartása elképzelhetetlen a víz nélkül. A változásé: mert az élet körforgásában a víz folytonos változása, mozgása magát az élet folyását, az idő változását jeleníti meg. S bár a víz szimbóluma a tisztaságnak, megtisztulásnak, de szennyezett mivoltában az ember önpusztításának, gyarlóságának egyik legalapvetőbb allegóriája is. A víz mára a közélet egyik kiemelt témájává vált. Egyre többet hallunk róla, akár a tudatos fogyasztására figyelmeztetnek, vagy a sarkköri jégtakaró olvadásáról értesülünk, vagy látjuk a Földön pusztító árvizek, a tomboló viharok, és a fenyegető szárazság képeit is. E mellett ismételten szeretnénk ráirányítani a figyelmet a fotográfia értékeire és elengedhetetlen dokumentáló jellegére, amely az utókornak (és persze a jelennek is) szól.

Forrás és a pályázat további részletei: http://maimanohaz.blog.hu/2013/08/02/viz_es_jovo_fotopalyazat

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot