X-Mini hangszórók a hangulat érdekében

A FotóSarok Szaküzletben felfedeztem egy érdekes kis kütyüt, nem kifejezetten fotózáshoz találták ki, de mi is hasznosíthatjuk munka vagy örömfotózás közben.

Az X-Mini hangszórókat mobiltelefonokhoz, tabletekhez fejlesztették, ugyanis felismerte a gyártó, hogy sokan nem csak fülhallgatóval hallgatnak zenét a telefonjukról, hanem kihangosítva is, de a mobilok aprócska hangszórója elég hitvány ehhez. Az X-Mini nem más, mint egy zsebre vágható külső hangszóró, amit rövid jack dugóval, vagy egyes típusok esetén bluetooth kapcsolattal csatlakoztathatunk a telefonhoz, mp3 lejátszóhoz…és hát elég jól szól, legalábbis a mobil hangszórójához képest mindenképpen. Nem egy méregdrága kütyü, így beszerezhetünk belőle többet is, ugyanis lehetőség van őket sorba kötni, így minél több ilyen kis golyónk van, annál jobban szól a zene. Egyes típusokban beépített rádió is van.

Röviden, ha nem stúdióban fotózunk, ahol rendszerint hifiről, iPhone vagy mp3 lejátszó dokkról szól a háttérzene, ami valljuk be sokat javít a hangulaton, feldobja a néma terem nyomasztó miliőjét, szóval ha külső helyszínen fotózunk, egy vagy több ilyen kis golyó hangszóróval lazán varázsolhatunk háttérzenét a fotózáshoz. Ideális esetben körbepakoljuk 3-4 ilyen golyóval a helyiséget és be is rendeztük a mobilhifit. Persze ha csak egy X-Minink van, akkor sincs nagy gond, kellő hangerőt képes produkálni egy is.

Alaphelyzetben ez egy golyó, amit működtetés közben ki kell nyitni, így harmonikaszerűen megnyúlik. Ha a FotóSarok felé jártok, próbáljátok ki, egy ott figyel mindig az eladópulton.

20130817-130544.jpg

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot