Canon top gépek a közeljövőben

A pletykaoldalak szerint ez a helyzet jelenleg Canon-zászlóshajó fronton…

A canonrumors.com oldalon ismét előkerültek a hírek a nagy megapixeles és a középformátumú Canon gépekről.

Egy új EOS-1 vázban lesz a nagy megapixeles szenzor. A hírek szerint 44,7 megapixeles fullframe lesz 4K videó lehetőséggel. Ezt a vázat állítólag ezerrel teszteli a Canon, de a 4K videó nagyon szívja az akksit, ezért folyamatosan áttervezik a szenzort, az akksit és a szoftvert. Elképzelhető, hogy lesz a fejlesztésről bejelentés ez év végén vagy jövő év elején, de ez még nem gépbejelentés lesz, csak fejlesztés-bejelentés. Ez a tipikus bejelentjük, hogy be fogunk jelenteni valamit.

A középformátum is úgy tűnik visszatérő téma. Más gyártóval fog a Canon közreműködni egy KF váz kifejlesztésén, és állítólag nagyon komolyan gondolják, hogy mielőbb piacvezetők legyenek ezen a téren. Konkrétumokkal a hírek szerint a jövő évi Photokina kiállításon rukkolnak majd elő, ami 2014 szeptemberében lesz, de kézzel fogható termék csak 2015-re várható.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot