Fotós helyszínkereső portál a neten!

ShotHotspot néven indult egy fotós helyszínkereső portál. Meglepő, de már Magyarországon is vannak bejelölve jócskán helyek.

Nemrég indulhatott el a ShotHotspot szolgáltatás, legalábbis ha abból indulok ki, hogy én még nem hallottam róla, pedig elég sokat böngészem a netet fotós témák után kutatva. Ettől függetlenül még akár régi is lehet a portál, de ez most nem is igazán számít. A lényeg az, hogy a fotósnak nincs más dolga, mint beírni az oldal keresőjébe a várost, ahol fotózni szeretne, és a progi térképen jelölve dobja ki a lehetséges fotogén helyszíneket. Alkalmazhatunk finomabb keresést is, ahol megadhatjuk, hogy milyen jellegű helyszínt keresünk. Tájkép? Építészet? Portréháttér? Természetfotó? Esküvő? Romok? Vízpart? Mindenre van tipp. Elvileg…

Gyakorlatilag a program saját fejlesztésű algoritmus segítségével a Flickrről, Panoramioból és hasonló weboldalakról szerzi a geotag információkat, és eszerint állítja fel saját adatbázisát. Ez akár még jó is lehet, de nyilván hemzseg a hibától, így 100%-ig ne alapozzunk rá. Ellenben sok fáradságtól, utánajárástól kímélhet meg minket a használata.

Próbáljátok ki! Klikk a képre!

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot