Kiállítás ajánló: Fotográfia felsőfokon- Válogatás Howard Greenberg gyűjteményéből a Mai Manó házban

Fantasztikus kiállításra invitállak titeket a Mai Manó házba.  A 2014. január 5.-ig tartó tárlaton  számos nagy névvel találkozhattok, hogy csak párat említsek:  Diane Arbus, Henri Cartier-Bresson,  Lewis Hine, Jacob Riis, Dorothea Lange, Irving Penn, a magyarok közül:  André Kertész, Munkácsi Márton, Robert Capa és még sorolhatnám a neveket.

Ruth Orkin, American Girl in Italy, 1951 © Ruth Orkin. Courtesy of Howard Greenberg Collection

Ahogy Kincses Károly, a budapesti kiállítás kurátora fogalmazott a Mai Manó ház oldalán:

“…Olyan ez a nem könnyen létrejött kiállítás, mint egy fotóegyetem, olyan képeket hoz el a Mai Manó Házba, amelyek integráns részei a fotográfia egyetemes történetének. Klasszikusok. Majdhogynem kötelező látványok a fotóiskola kezdő, haladottabb és haladó tanulóinak…

…Ajánlom ezt a kiállítást, ezt a kollekciót fiataloknak és öregeknek, a fotóban még ártatlanoknak és dörzsölt öreg rókáknak, ajánlom tanulni vágyóknak és tanítóknak, mert ilyen lehetőség aligha akad itt a közeljövőben. Vaskos fotóalbumok, dollármilliós leütéseket produkáló árverezőházak, a világ minden magára valamit is adó fotógyűjteményében megtalálható szerzők képei adnak személyes találkozót egymásnak a Mai Manó Házban…”

a teljes ajánló és további információ : http://www.maimano.hu/andrekerteszterem/20130927_greenberg/index.html

 

Dorothea Lange, Migratory Cotton Picker, Eloy, Arizona, 1940 © Library of Congress. Courtesy of Howard Greenberg Collection

 

Dorothea Lange, Migrant Mother, Nipomo, California, 1936 © Library of Congress. Courtesy of Howard Greenberg Collection

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot