Nem nyugszik a Yongnuo – újabb ígéretes termékek jönnek

A Yongnuo egyik embere posztolt ki két fotót a Weibora a Yongnuo legújabb termékéről, egy másik fotó pedig hivatalos illusztrációnak tűnik. Újabb TTL vakuvezérlőket dob piacra a Yongnuo, az egyik a Canon RT rendszerével kompatibilis, mi több megegyező, a másik a Yongnuo eddigi rendszerébe illeszkedik, de kényelmesebb lesz használni.

A Yongnuo vezető fejlesztője tett ki a “kínai Facebookra” két fotót a legújabb termékükről. Máshol ilyenért minimum kirúgás, de inkább öt év kötél jár, de yongnuoéknál úgy látszik nem probléma (bár az is lehet, hogy a vírusmarketing része). Mindenesetre mi örülünk, ugyanis itt a Canon RT rendszerének 1az1-ben koppintása, a Yongnuo YN-E3-RT kioldó és Yongnuo YN600EX-RT rendszervaku páros.

Ugyanazt tudja, mint a Canon verzió, vagyis teljes körű rádiós TTL vakuvezérlést dedikált kezelőfelületű kioldóval, és vakuba épített vevőegységgel. Ez egy rendkívül egyszerű, könnyen kezelhető és stílusos megoldás, ez eddig elérhető legjobb. Ugyanez igaz persze a Canon rendszerére is, csak az némileg drágább kategória, így kevesen engedhetik meg maguknak. Ellenben a Yongnuo új termékei teljesen kompatibilisek lesznek a Canon rendszerével, sőt az előbb érkező YN-E3-RT jeladó még AF segédfényt is fog kapni, ami a Canon ST-E3-RT vezérlőjéből kimaradt.  A Yongnuo YN600EX-RT rendszervaku valamivel később fog érkezni a piacra.

Ez az új rendszer tehát a Canon hasonló set-upjával kompatibilis, a Yongnuo eddigi TTL rendszerével nem. De a már meglévő ügyfelekre is gondolt a Yongnuo, ugyanis kiadják az eddigi kioldójuk új verzióját YN-622-TX  néven, mely szintén saját LCD-t és gombokat kap, így megkönnyíti a rendszer használatát. Ez már kompatibilis lesz az eddigi YN-622 kioldókkal, amiket eztán vevőegységként használhatunk vele. A kép alapján képes lesz a vegyes üzemmódra (TTL+Manuál), irányíthatjuk vele a vakuk zoom állását és 1/3 fényértékenként állíthatjuk a villanókat. Árak, elérhetőség jelenleg még nincs, de szerintem nem kell már sokat várni rá.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot